Tuesday, February 1, 2011

baru pakai seminggu dah rosak?

assalamualaikum :)

orang cakap pakai nokia, tahan lama. sony cepat rosak. yeke? aku pun, nak try la pakai nokia kan. sebab before ni memang aku pakai sony je. ingat lagi tak entri aku manusia memang takpernah puas kan?, so, dah alang alang phone aku rosak & juga ingin memuaskan keinginan untuk memiliki handphone baru, akhirnya aku beli jugak NOKIA E5. yess! tercapai jugakk even pakai duit PTPTN. haha! teruk! teruk! :)

berbalik pada topik, u noe wht, aku baru pakai seminggu, dah rosak. rosak mcm mana? phone tu asyik asyik nak off je, pastu hidup balik. haish! tak faham akuu. disebabkan ada warranty, aku hantar la balik phone tu kat nokia care cntre kat one utama shopping complex (OU). nasib tak kena bayar. orng tu cakap, software dlm phone aku tu software lama. so, kena tukar. aku pun tinggalkan je la kat sana. keesokannya baru pergi ambik.

lepas dh dua minggu pakai lepas tukar software, rosak lagi. kali ni laaagi lah teruk. dah off, taknak hidup hidup dah. aduyai! parah siodd! kena la runner balik kedai tu kat OU. luckily rumah aku 15 minit je nak kesana.



psst ! conclusion dari cerita di atas, pakai je la handphone nokia 3310. sumpah tahan lama dohh! :D

that's all

2 comments:

zati said...

haha aku pakai fon dri dulu pakai nokia je, tak pernah pakai fon sony wuwuuu, fon nokia 3310 tu same dengan nokia 6070, campak baling kena hanjing pom boleh mati haha, takde rosak punye :p

nabila faryzza said...

haha! betul1 betul! orang cakap, fon campak hanjing, mati. :D