Saturday, March 5, 2011

hampir kena saman

assalamualaikum :)

arghh!! diri ini masih lagi dalam kekalutan, ketakutan, kekejutan & semua ke lahh. aku nak tanya korang lahh, ape perasaan korang bila kena tahan dengan polis? hello, polis okay! haruslah cuak kann. itu lah yang aku rasa tadi. serious weyh! lepas kena tahan dengan polis tadi, terus jadi bisu. speechless habis wa cakap luu. hanya mampu terdiam dan mengenang nasib.

honestly, saya seorang yang pandangan mata tak begitu nak sempurna. dalam erti kata lain, rabun. ok fineee, saya seorang rabun yang degil lagi malas nak pakai spec. spec itu hanya akan berkhidmat ketika lecture sahaja. maaf wahai spectacle kerana tidak menjadi seorang yang setia terhadapmu.

gambar lama

abang : kau dah tahu rabun, pakai la cermin mata weyh! dah la drive malam, malam.
aku : alaa, aku tak bawak dohh. tinggal kat bilik [ostel]
abang : ermm, bagus sangat lah tuu. kalau accident, baru kau tahuu.
aku : gulp! *terdiam* 
alhamdulillah, aku tak accident. tapi, lain pulak yang jadi. aku hampir kena saman dengan polis. SEBAB? boleh pulak aku tak nampak depan tu ada pemeriksaan polis. aku pun bawak nak laju je dan brek mengejut. dannnn, ape lagi, kena tahan la weyh!

siang, boleh la nampak kan. kalau malam, tak berapa nak nampak sangat ditambah pulak aku ni rabun.

masa kena tahan tu, punya lah aku mintak maaf kat polis tuuu bagai nak rak. sampai menangis nangis weyh! serious, MENANGIS okay! lantak laa. cuak gila masa tuu. first time kena tahan polis, siapa yang tak cuak. alhamdulillah, selamat. balik dengan perasaan lega. thanx encik polis kerana melepaskan saya. 


psst : betul lah orang cakap, air mata merupakan senjata bagi perempuan. wink! wink! :)

that's all

6 comments:

hanafi_napi said...

haha..
tu lah ko..
padan muke..
benti ngejut cam nk langga road block mane x nye polis tu marah..haha.. ;p

Anis Adila Aris said...

kau bawak sorang ke weh???
gile lah, sampai menangis..huhu

nabila faryzza said...

napi,
haha! taknampak la dohh. serious. huhu :(

nabila faryzza said...

anis,
abg kte ada kt sebelah. dia suruh kte drive sebab nk suh kte praktikkan. ermm. tu la padahnya, bila mata dh rabun, tapi taknak pakai spec. :D

zippo oil said...

hehehe...abg polis tak mintak no tel ke?

nabila faryzza said...

a'ah kann. dia terlupa kot. bhaha :D