Tuesday, May 10, 2011

perasan tak cuaca sekarang panas gila?

Assalamualaikum :)

aku taktahu la korang rasa panas ke tak. tapi, sejak kebelakangan ni, aku rasa panas gila & panas sangat & selalu sangat berpeluh! taktahu lah kenapa. dekat hostel, kalau tak berpeluh tidur malam tu, tak sah! memang akan terjaga pukul 2 atau 3 pagi dan melandingkan diri kat atas lantai. *betul betul bawah kipas* itu pun masih panas okay!

click beritaharian untuk laporan lanjut

patutlah panas. rupanya, suhu kat Kuala Lumpur sekarang ni mencecah 35 hingga 36 darjah Celcius. kat negeri lain, taktahu lah kan. aku dapat tahu ni pun, sebab aku terbaca artikel kat Berita Harian Online. Kajian mendapati, cuaca panas ini adalah disebabkan oleh Ribut Tropika Aere  [seriously, aku taktahu dan takpernah dengar nama ribut tu]


psst : kawan kawan, jangan lupa banyakkan minum air taw! & kalau panas sangat, kunyah je ais macam aku buat! HAHA :D
okbai! 

28 comments:

Noh Kodiang said...

oo...skang nih memang panas pon...kalo tak caya cuba pegang blakang pei ais...panas kan..

Anis Adila Aris said...

serius panas gile kowt..
aku mandi kat umah makngah aku pun macam mandi air panas..
x puas uh..

liyanafauzi said...

kat kedah pon panas haii ! =.= dok dlm rumah je pon, tapi berpeluhnya mcm berlari 6 round padang bolaaaa

nabila faryzza said...

noh kodiang,
okay! memang la belakang peti ais panas. takyah tunggu musim panas pun, dah mmg panas! dush! dush! :P

nabila faryzza said...

anis,
haha! kat area sana, memang doh. kte tdur kat KOLEJ MAWAR pun berpeluh peluh. *highlightkan KOLEJ MAWAR sebab bengang, takdapat kolej.* ahkz!

nabila faryzza said...

kak yana,
ok, nampaknya. seluruh malaysia mengalami cuaca panas. sabar je la kan.

Sunshine said...

manis sungguh blog ni ;) salam singgah adik nabila!

Edura Hanum said...

cuaca skrg memang panas.bila masuk rumah jek terasa bahangnya.bl mai opis sejuk sangat.last2 nanti badan pun jadi xsihat

fyna said...

mmg panas pown...
perubahan cuaca kan...





jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

nabila faryzza said...

sunshine,
terima kasih sebab singgah . hehe :)

nabila faryzza said...

edura hanum,
ha, tahu takpe. badan terperanjat. kejap panas, kejap sejuk. sian badan kte kan. huhu

nabila faryzza said...

fyna,
yeap! okay, nanti kte singgah k. thanx btw :)

aanie said...

memang panas sgt skrg ni....kat ofis pun kena bukak kipas..aircond dah x rasa...huhu...

miss nadya said...

seyes..pahang pown panas jugek..aircond kat ofis pon tak dapat melawan kepanasan nya..:)
salam singgah di sini..:)

Liyana Khairunnisa Khairi said...

Patut la pun kebelakangan ni bila tidur mlam memang SANGAT pnas. Berpeluh2 mcm dalam sauna dibuatnye.
Rupanya sebab RIBUT TROPIKA AERE nie. huhu

MaiRa QuEeN said...

tingginya sushu..kadang hujan tetibe lak..

LuN@_aiDi said...

br sempat dtg snggh^^

salam perkenalan dr km di Nz...

waahhh malaysia sgt panas yea skng,
take care yea^^ sy folo disini juge^^

nabila faryzza said...

aanie,
bukak aircond paing sejuk la. 18 degree. hehe :)

nabila faryzza said...

miss nadya,
hehe. thanx singgah blog yang tak seberapa ni. :)

nabila faryzza said...

Liyana Khairunnisa Khairi ,
haha! sama lah kita, tdur malam berpeluh peluh gila. mcm ape je. :D

nabila faryzza said...

MaiRa QuEeN,
tinggi kan? dah menyamai suhu bdan kte dah. huhu

nabila faryzza said...

LuN@_aiDi ,
thanx singgah. nanti kte berbalas kunjungan okay! :)

Aziela said...

akak balas gegaran di sini.... tq yer follow...akak pun follow juga...

[sutera kasih] said...

yup..bkn saja d KL panas..kat sini pun panas gilerr huhu. saya siap mandi air ais lagi hik2



1.FIRST INTERVIEW, AWAK DAH?
2.ASAL AWEK CUN JE, MATA KAU TAK KELIP!!
3.JOM JOIN PERADUAN GORES & MENANG BLOG MISA SAKURA

msredcheesecake said...

Cik nabila...

Sgt suka kunyah ais n tido tas simen....heheee...

nabila faryzza said...

Aziela,
thanx kak :)

nabila faryzza said...

msredcheesecake,
itu je jalan penyelesaian nak kasi tak panas. hehe :)

nabila faryzza said...

[sutera kasih] ,
wahh! mandi air ais? lagi advance! haha! :D