Sunday, May 1, 2011

yeah! berat aku bertambah!

Assalamualaikum :)

yeah! yeah! i gain my weight!! walaupun hanya 2kg. HAHA! -___-

sekarang dah update yang baru dah. sila lihat sebelah >>>>>

dulu, berat 40kg, ketinggian 153cm [dapat tahu tinggi pun, sebab buat medical check up time nak masuk degree awal tahun haritu]
okay, let's check it out my BMI
.
.
.


amboi, sukanya kau ejaaaa. orang lain sibuk nak turunkan berat badan, kau boleh happy berat badan kau naik. well, memang aku tengah happy. daripada dapat result underweight. aku lagi prefer berat badan naik.
haritu pergi bilik member, ada penimbang berat pulak kan. aku pun cek la berat aku. now, berat badan aku gain kepada 42kg, tapi, tapi...

ha? still underweight jugak? kau tengok! kau tengok! aigoo!! macam mana nak dapat berat badan ideal ni?
seriously, aku takpernah nak skip meal ke, nak berdiet ke, taknak makan malam lah bagai. aku makan je macam biasa.

so, calculate punya calculate, aku kena gainkan berat aku lagi sebanyak 2kg untuk dapatkan 44kg so that boleh la aku dapat normal weight & bukan lagi underweight. tapi macam mana? any tips?

psst : korang punya BMI macam mana pulak? normal ke tak? jom check BMI korang kat sini, BMI Calculator Body Mass Index
okbai! 

5 comments:

Miss Sunshine said...

Kalau boleh derma daging dan lelemak kat badan ni.. orang pertama yang kita cari mesti awak.. hehe.. camner boleh gain weight ni? ce citer... sbb nak tolong seseorang supaya tmbah berat bdn...

nabila faryzza said...

miss sunshine,
ahkz!! meh sini meh! make sure lemak lemak awak tu, 2kg aw. lebih, saya reject. HAHA!
cmner leh gain weight? alaa, makan je mcm biasa. takyah diet diet. tup tup. berat naik tanpa disedari.

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

warhhhh.... heheh, congrat's! heheh :P

cik bunga datang nak...... adee, dehhh

Anonymous said...

sakai

nabila faryzza said...

cik bunga,
hehe! yeah! terimakasih banyakbanyak. ahkz! :