Friday, July 29, 2011

Korang memang pelakon TERHEBAT laa!!

Assalamualaikum :)

Bengang betul aku tengok match Malaysia menentang Singapura kat Astro Arena tadi #tengok kat tv je. Yela, Malaysia hanya perlukan dua goal untuk menang. Seri 1 -1 tadi tidak membantu Malaysia untuk mara ke peringkat seterusnya. Tahniah Singapura.

Siapa yang tengok bola tadi, First half memag 0 - 0 lagi. Second half Safee Sali sumbat goal yang pertama! Bangga kot. Safee Sali main, takpernah tak score. Memang Striker TERHEBAT la. Penjaga goal Malaysia, Khairul Fahmi pun harus diberi pujian. Memang cekap gila dia tangkap bola. Untunglah jejariruncing :)
Dengar cerita, diorang ada masalah kan? Okay, taknak masuk campur. Yang penting Khairul Fahmi sangat professional bila beraksi di padang.


Safee Sali pun nampak bengang kat padang tadi.

Tapi... Haish! Hanya mampu mengeluh je dengan taktik Singapura. Ni yang malas nak cerita ni. Singapura main macam ape je. Dah la Malaysia nak kejar masa. Dorang boleh pula PURA PURA sakit lah. Nak keluar padang TERKEDEK KEDEK la. Memang benda tu boleh dikatakan biasa dalam dunia bola sepak. Tapi dah ASYIK sangat nak sakit. SELALU sangat nak jatuh. Jatuh sikit, pura pura sakit. Lagi lagi penjaga goal Singapura, Izwan Mahbud. Memang Pelakon terbaik lah. Hamek kau! Dapat kad kuning atas lakonan mantap kau tu tadi. Come on la! Be professional lah weyh!  #bengang gila

psst : Kalah pun kalah la. Dah tiada rezeki kan. Atleast, pemain kami semuanya 100% BUATAN MALAYSIA. Tiada pemain import. #ehyeke?
okbai! 

12 comments:

Wyna Nubies said...

As Salam,

sebab tu SingaPURA-PURA...
nak jer wyna lempang sekor2 pemain singapura tuh..gedix jerk..

WaNee said...

Muslim ahmad kite da botak la awak.

Rapunzel Cikilolo said...

emo oouuh?

syazana wahida said...

biase la org singapura.. sebab tu aaron aziz pandai berlakon. asal die dari singapura. haha

nabila faryzza said...

Wyna Nubies ,
kan? kan? ishh, menggedik jee. ergh! :/

nabila faryzza said...

WaNee,
tu laa. dah botak dah muslim ahmad kte. sob sob. suka rambut dia yang lamaaa

nabila faryzza said...

Rapunzel Cikilolo ,
memang emo! tension ouh tengok match semalam!! argh!!!!

nabila faryzza said...

syazana wahida ,
itu la pasal, aaron aziz pandai berlakon. player2 singapore takyah la nak berlakon jugakkk

Anonymous said...

en anon nak jd pemain malaysia gak la bleh??nak jd num5 n num7

Anis Adila Aris said...

nasib baik la aku tak tengok..menyakitkan hati aje...

sharifahzakiah said...

sy tgk jugak ! grmmmm wohhhh.. huhhh mmg asyik2 skit jer. sje je nk mlmbatkn. mympah btul..

sepatu merah jambu said...

bengang gila tgk dyorang berlakon. macam nak tampo laju2 je seko2. grrrr~