Friday, November 26, 2010

macam mana nak reduce weight??

assalamualaikum :)
kawankawan, tahu tak? kte dah berjaya turunkan berat. tak pakai jusmate pun. tak minum apeape jamu pun. tak payah dietdiet pun. okay, semua tu tipu je. HAHA! korang terpedaya! muahahaha *gelak jahat* kau cuti duk umah bina badan ada laa, ada hati nak kurangkan berat badan. actually, kte dah berjaya kurangkan berat blog kte ni. ek eleh! memang lah takpayah diet kan. ishh! ngee ;)


semalam pergi blog baz, dia ada bagi tips macam mana nak reduce weight blog. thanx baz! muahx! so, kte pun try la buat. 1st try, dapat ni.




but i think, it still heavy. tengok lah size tu, mak aihh! 164 KILO. haha :D nak loading memakan masa 1.18seconds. so, harini kte try edit blog. dan hasilnya.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaa. see! semakin berkurang kan. dalam masa sehari je. [kalau lah berat badan pun boleh reduce dalam masa sehari kan best]

tips nak kurangkan berat blog.
*takpayah la nak ada widget yang takpenting macam jam ke, calendar ke. kat lappy masingmasing ada jam kan.
*kurangkan pengambilan lemak jumlah post yang korang display.

p/s : nak kurangkan berat blog bukan main senang tips dye. nak kurangkan berat badan? urmm...

7 comments:

harlow aleesya gibson said...

mkn subway mcm aku confirm2 37 kg

syazwan akid said...

camne nk check 'berat' tu ek?

Far8 budak baik said...

haaa berat bdn tu sush
berat blogg mudah =P

aki.tilu said...

xyah la diet,..idup utk mkn :)))

nabila faryzza said...

tqa : berat kau 37 JE? ringan la tu weyh! haha! kte lagi berat dari kau taw ahkz!

syazwan : nanti kte buat entri mcm mana nak cek berat pulak ea. :)

farid : tawu takpee. berat badan senang naik, susah nak turun. berat blog, nak turun pun senang, nak naik pun senang. :D

aki : hidup untuk makan ke makan untuk hidup? confuse +__+

harlow aleesya gibson said...

berat kau berapa doe?

nabila faryzza said...

42 kott. HAHA! berat kann. :p