Friday, December 3, 2010

perbicaraan kes mahkamah selesai

assalamualaikum :)

semalam tak update blog pun kann. well, busy dengan kes mahkamah. turun naik mahkamah tak habis habis. alhamdulillah, semalam dah setle. dan saya menang kes. yeah!! hee :)

weyh! taknak tanya ke kenapa dengan nabila faryzza ni? sampai masuk kes mahkamah bagai.
okay, kte nak jawab la ni. kte terlibat dalam kes penderaan kanakkanak. && i was a victim.

keadaan di dalam mahkamah

menunggu giliran nama dipanggil

dimasukkan ke kandang pesalah. 
[muka main peranan oke]

caya tak? caya ke kte involve dalam kes mahkamah ni? ahkz! siapa yang tak percaya tu bagus. those yang percaya, sila hentak kepala kat laptop masingmasing sebab korang dah kena tipu. TIPAH TERTIPU BANG! haha! jahatnya aku ni. haish! 
kalau betul lah kan, korang tak pelik ke? mana semua orang? kosong je mahkamah ni? soalan ni mesti bermain di benak fikiran korang kan? hee =]
actually, kte ikut ayah kte hantar banner kat contractor yang buat bangunan mahkamah tu. bangunan baru siap. kire cam penyerahan projek yang dah siap la. takpernah masuk mahkamah babe! macam ni la ghupenya. sedikit batak. eh, bukan sikit. banyak gak ahh. yela, aku amik kos QUANTITY SURVEYOR, mana nak merasa pergi mahkamah kan. haha :D


banner di atas ayah saya yang buat. siapa siapa yang nak tempah banner kahwin ke, banner advertisement ke, banner hari keluarga ke, klik sini. tagline mereka, sikit kami layan, banyak kami alualukan. bukan buat banner je. nak tempah baju untuk hari keluarga pun boleh. murah!murah! lai! lai!  :D

tibatiba aku jadi saksi pulak. HAHA

mc tade, so hakim suruh aku jadi mc pulak. 
[nampak sangat menipu kann. kat mahkamah mana main pengerusi majlis ni. tade maknanya.]

mahkamah ni memang besar laa. sangat BESAR oke. korang tak tengok lagi bilik hakim. pergh! agakagak banyak sangat kes, dah boleh tidur kat situ dah. just tade katil je. but kerusi dye sangat empuk okay. haha! mama cakap, kalau nak bilik besar macam tu, jadi la hakim. ma, lupa ke anak mama ni bakal qs. cewahh!

that's all.

3 comments:

James Buns said...

ah..excited gua baca.

syue said...

ingatkan victim betul tadi. haha. tapi tak percaya la pulak kan, budak 19 tahun kena dera. mwahahahaha :p
kak eja buat iklan nampak? hihihi. nnt kite kawen, kite tempah banner drpd ayah kak eja eh?

nabila faryzza said...

james buns : hee :) real kann?

syue : tawu takpe. 19 tahun masih kanakkanak ke? dera kanakkanak ada la kan. haha! ok syue, kalau nak kahwin, calling calling la ea. hee