Wednesday, February 16, 2011

broga hills!

assalamualaikum :)



orang asyik sebut je kan, bukit broga, bukit broga. so, nak dimulakan cerita, aku pun terpanggil untuk mendaki bukit itu bersama encik chenta hati dan rakanrakannya. hee <3

info bukit broga,

  • dengan ketinggian 390 meter, 1279 kaki atas aras laut.
  • terletak kira kira 40 minit dari KL
  • pendakian mengambil masa selama sejam lebih. [turun & naik, lebih kurang 3 jam la]
  • menjadi tempat yang makin popular dan sesuai untuk tujuan photoshoot dan pemandangan yang cantik.
  • ouh, ya! bayaran parking dikenakan taw! RM2 je.
sumpah cantik gila view dari puncak bukit ni. tak caya? nah!! hamek kau!
lensa epul

lensa faizz

lensa krol


cantik kan? kan? kan? camera lawa, gambar pun cantik lah kan.
disebabkan ianya terletak nun jauh di semenyih sana, kitorang [yang dari shah alam ni] mulakan perjalanan seawal 5 pagi. he pick me up here dan teruskan perjalanan. jalan raya memang lengang gila la wa cakap lu. sampai sana, dalam kul 6 macam tu laa. awal gilaa kau pergi? haruslah weyh! nak catch sunrise punya pasal kan. gigih bangun pagi taw! HAHA! kitorang stop by kat surau jap solat subuh then baru ke broga hills dan berkumpul dengan budakbudak yang dari seremban. 6.30 am baru naik.

pergi hari ahad, hari selasa baru nak update. well, biasalah camera phone tak lawa. camera mereka mereka jugak yang berbakti. yela kann, DSLR. awak tak mampu. huhu. jom! cekidaut koleksi gambar kitorang.

psst : gambar tak banyak sebab banyak yang dorang tak upload lagi.

disebabkan kitorang perg hari ahad, memang ramai orang lah kann

ok. snap! snap! timee :)

diorang cakap, kami adik beradik. ok! iyekan jee.

nak turun, muka dah exhausted gilaa! tapi still boleh tersenyum okay!

lepas dah penat mendaki, kitorang ke sungai tekala pulak. mandi manda. tak lama lepas tu, kitorang isi perut masing masing yang dah bekeroncong. [dari pagi tak berisi kot].

lepas tu, masing masing balik menuju ke destinasi masing masing. bye bye korang! it was an exhausting experience tapi best! serious best! :)
that's all

5 comments:

nub said...

syiokk oo brogaa

nabila faryzza said...

nub,
pernah ke sana ke?

Daleela said...

eja,
lawa nye tmpt nie..
wahh best !
tgk gmba je pun dah rase best !
:)

nabila faryzza said...

lala,
memang lawa weyh!siyes tak tipu. kau ajak lah kakak kau!

encikAPPLE said...

kitorang parking kat tepi jalan je. jimat. haha. sampai puncak tak? nt nk naek dgn cinte hati jugak. heee