Sunday, February 20, 2011

dear penggemar setem

assalamualaikum :)

entri kali ini ditujukan khas buat penggemar setem diluar sana. ada ke? sebab setahu aku, tak ramai yang jadikan "mengumpul setem" ni as one of teenage's hobby. kan? kalau ada, bagus la. korang memang untung sebab kat muzium negara ada pameran setem. ape lagi? do grab this opportunity untuk tambahkan lagi collection korang. memang rambang mata wa cakap luuu


kalau korang nak tahu, pameran ni bermula since 15disember2010 sehingga 15mac2011. seriously, aku pun baru je tahu yang muzium negara buat pameran setem ni. kalau nak ikotkan, aku bukan la minat sangat nak collect collect setem ni kan. aku diajak oleh seorang insan bergelar ibu yang telah bersusah payah melahirkan aku... eceyh! ok. abaikan kemerepekan aku. semalam, awal awal lagi mama dah cop aku [selalu kalau aku balik, mesti dating]

mama : eja, teman mama pergi muzium negara nak?
aku : ha? buat ape? *dengan perasaan terkejut. yela, tibatiba je nak pegi muzium*
mama : tengok pameran setem. mama nak tengok setem. nak beli setem. jom laa.
aku : okay ma.
 
terpaksa tangguhkan dating semata mata nak temankan mama. ;) 

disebabkan aku ni bukan penggemar setem so taktahu nak explain ape but based on observation, pameran setem ini terbahagi kepada 3 tema which is
  • (15/12/2010 – 14/1/2011) – Jiwa Muda (Youth at Heart)
  • (15/1 /2011 – 14/2/2011) – Keindahan Flora dan Fauna (Beauty of Flora and Fauna )
  • (15/2 /2011 – 15/3/2011) – Mengenali Dunia (Knowing the World)


kat luar exhibition wall tu, ada uncle ni jual setem. sementara tunggu mama pilih dan pilih, borong dan borong setem, kami sebagai anak yang tak berapa nak minat akan setem,
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bergambar tak hengat duniaa! :D


wall of "setem"

buat muka! buat muka!

antara setem yang dijual


psstt : ok. gtg! esok nak dating dengan encik abang kesayangan pula. goodnight :)
that's all

5 comments:

asybedazzle said...

ohh, exhibition stem. tidakku tahu, tapi nampak intresting walaupun tak nmpk org lain, teehee :)

nabila faryzza said...

haha! memang tak ramai orang pun yang pergi exibition nii. :P

♥ LULU ♥ said...

wah!mcm best je..hehe

Fuza Marquis said...

im ur 234th follower! no bertuah!

nabila faryzza said...

fuza, tu la pasal. tenkiuu. :)