Friday, July 1, 2011

Aku update status via iPhone sekarang

Assalamualaikum :)

See! See!! aku update status Facebook aku pakai iphone tuu. Mesti ramai orang kagum kan. "Pergh, dah pakai iphone dah sekarang." Kau ado? nan hado! :)

Aku bukan ape. Tiada niat nak memperkecilkan korang yang tak pakai iPhone! Tak! Tak! Aku bukan nak berlagak. Okay! aku mengaku, aku pakai NOKIA E5(lima) sahaja. Tak mampu nak beli iPhone ke, Samsung Galaxy ke, ape ke. Gila kau! mahal la weyh. Elaun aku enam bulan pun belum tentu mampu nak beli iPhone. HAHA!


Actually, dah lama nak update pasal benda ni. Cuma aku kesuntukan masa nak update blog. Ditambah pula, dulu benda ni tak famous lagi. Sekarang aku tengok, makin galak yang dah mencuba. So, siapa yang taktahu lagi tu, meh aku bagitahu meh! Aku rasa benda ni dah ramai orang tahu. Tahu ape? alaa, nak update status kat FB via bagaibagai tu. Kau pilih kau nak via ape. Via telefon awam ke, calculator saintifik ke, pondok telefon ke suka hati korang la.


abaikan status dorang. fokuskan kepada via ***

Ada banyak link yang korang boleh buat benda ni. First link yang aku dapat dulu,(klik sini). via dia macam releven sikit. Blackberry, iPhone, Android. Orang percaya sikit. HAHA! Aku mengaku, memang aku pernah tipu orang. Sorry lah korang. Tak sengaja nak tipu. ;)

Yang macam pelik pelik sikit tu, klik sini. Tapi, link yang ini, nampak sangat macam kau menipu. Pakai public phone lah, telefon rumah la. Tak menjadi lah kan nak tipu orang.

Tapi, kalau pakai link ni, tak boleh nak check in. Kalau orang update status dia check in kat somewhere, means that dia tak menipu. Contoh macam status adik aku kat atas tu.

Yang ini, memang aku tak menipu. Aku memang pakai Nokia. So, memang akan via Ovi okay! Betul, ini tak tipu. Ape lagi, update la status FB korang via bagaibagai ni. :)

psstt : Untunglah pakai handphone mahal kan. Awak tak mampu, awak pakai Nokia je.
okbai!

10 comments:

auny aizie said...

aku penah jumpa yg update via PETI AIS kot . hahaha . macam2

syue said...

kak eja, kalau tipu dosa enn? hihihi xDD

ayanuts said...

he..he...sama laa kita...nk pakai iphone ke smasung galaxy ke memg xde laa..he..he..

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

haha..tahu takpe, untunglahkan sape pakai Iphone..

eh, takpe weyh, tak mati pun tak pakai Iphone..chill bebeh..suatu hari nnt akn tiba..cewaaaahh ayt haku ~ :P

Daleela said...

haha !
wehh, thanks la !
thanks bagitaw,
sbb kalau x aku xtaw ! :P

nabila faryzza said...

auny aizie,
PETI AIS? HAHA! macam macam dah sekarang. adoi! :D

nabila faryzza said...

syue,
errr. mana ada kte tipu. bergurau je. ahkz!

nabila faryzza said...

ayanuts,
kan? kan? pakai yang biasa biasa je mampu

nabila faryzza said...

Fee Hafeezah ketuk keyboard,
satu hari nanti? hari ape tu. HAHA! okok. kte sama sama tunggu k :)

nabila faryzza said...

Daleela,
hehe. welcome :)
lepas ni dah boleh update status dah tuu