Saturday, July 2, 2011

elaun untuk bulan pertama

Assalamualaikum :)

Hello July, and bye bye June

Hari ini, genap sebulan aku bergelar budak praktikal di syarikat Teamcoat Engineering Sdn. Bhd. Nak kata dapat pengalaman tu, ntah la! Takboleh nak cakap ape. Ada lah jugak sikit sikit. Tak ada lah zero kan. Ada lah juga sikit input yang masuk.

Hari ini juga, aku dapat elaun aku bekerja selama sebulan. Walaupun tak banyak, tapi Alhamdulillah.




Kalau aku buat part time as promoter kat Parkson, pasti aku akan dapat lebih. Tapi, kira okay la aku praktikal, kerja kat office boleh duduk. Kalau kerja as promoter, kena berdiri. Buat lenguh kaki je. So, berbaloi lah kan elaun yang aku dapat dengan kerja yang aku buat. Alaa, nama pun budak praktikal. Tak dapat la jep gaji nak beribu. Kan? Kan? Well atleast, kira okay la dapat elaun. Ada setengah company, tak bagi elaun langsung. Haa, laaagi la.


saya sedar, saya budak praktikal sahaja. Takboleh nak terlalu demand.

psst : Sepatutnya aku update ni semalam. Disebabkan aku terlelap depan lappy dek kerana terlalu letih, entri ni menjadi draft dan baru sekarang nak publish. Maaf, terlambat sehari :)
okbai! 

12 comments:

Anis Adila Aris said...

amboi letih bebeno smapai tertido depan lappy :D

auny aizie said...

belanjaaaaaaaaaaaaaa !

Rapunzel Cikilolo said...

you are person in charge of costing for Puan Rohana shop-lot. be ready huh?

HaNa Hani said...

haha...
tau xpe..
de setngh compny lagi xkasi elaun
^_^

syazana wahida said...

Jage projek BBS tuh.. huhu

NS said...

praktikal dapat elaun best! :)

Cik Aan Nabihan said...

mehla belanja kwn :p

ayanuts said...

he..he...btl2 ada setengah tmpt praktikl xbg elaun

Mah@mahu said...

Wahh best nyer leh lah belajan saya makan hehehe tak byk makan McD jer hehheheh..

Syue said...

Untunggg praktikal dapat elaun. Boleh la ni belanja kite ;)

Anonymous said...

waahhh..gmbr baru...hee

Heidi Shafiq said...

lawa.. :)