Sunday, July 24, 2011

Cara nak dapatkan Facebook Chat yang lama

Assalamualaikum :)

Disebabkan Facebook makin lama makin ada benda baru, ramai yang merungut dengan naik taraf Facebook ni. Mana taknya, ianya merunsingkan pengguna Facebook je. Leceh tahu tak, leceh? Annoying gila aku rasa. Ergh!! #takpuas hati. Asyik nak upgrade je. Come on Mark, slow slow la. :)

KAMI NAK FACEBOOK CHAT LAMA!

Itu antara luahan perasaan mereka yang tidak puas hati dengan Facebook Chat yang baru ni. Facebook Chat yang baru ni, takboleh nak scroll down. So, macam leceh sikit nak tahu siapa yang tengah online.


Disini, ingin saya kongsikan kepada pengguna pengguna Facebook sekalian#ayat nak skema je, Aku nak share cara macam mana nak dapatkan semula Facebook Chat yang lama. Yang lebih mudah dan senang untuk difahami tuu.

Cara caranya,
1. Korang click Facebook Sidebar Chat Reversion ni.

2. Then, tekan install.

3. Log out account Facebook korang, then log in balik.
yeah! dapat Facebook Chat lama yang bole scroll tu.

Macam tu je. Senang je kan. Aku selalu buka Facebook, pakai Google Chrome. Kalau pakai Mozilla dan sebagainya taktahu lah kan. Cuba la sendiri.

psst : Selamat menikmati IM CHAT FACEBOOK yang lama :)
okbai! 

5 comments:

Fara Husna said...

tau xpe..tension giler chat yg baru 2..rimas

NoRMa aZurA iSMaiL said...

eh, sy suka fb chat yg baru nie...bila on facebook, siap boleh wat unavailable lagi...yg lama, xboleh kan??ke sy jew yg xtaw??

nabila faryzza said...

Fara Husna ,
kan? mmg rimas punn. try la buat yang ni utk dapatkan chatbox yang lama.

nabila faryzza said...

NoRMa aZurA iSMaiL ,
yang lama pun boleh je kalau nak unavailable.

iMBobo said...

jumpa pun hehe..thanks! :)