Thursday, September 15, 2011

Hantu Bonceng, kejayaan besar Ahmad Idham

Assalamualaikum :)

Wahh! Terkejut aku baca Hantu Bonceng kutip RM8juta. Sudah RM8juta. Pergh!! Memang betul betul Box Office. Start dari awal filem ni ditayangkan lagi, dalam masa 5 hari, dah berjaya kutip RM5juta. Aku rasa cerita ni boleh dikira best lah juga. Sangat kelakar okay! Yela, tengok lah pelakonnya siapa kan. Zizan RajaLawak. Haruslah lawak, kalau tak lawak takpayah panggil Zizan RajaLawak lah. hee :)


Sinopsis,
Cerita komedi seram yang mengisahkan Amran seorang budak Delivery yang gemar berlumba secara haram motor Drag. Satu hari selepas memenangi satu perlumbaan, Amran telah di hadiahkan seorang Bohsia bernama Maya sebagai habuan perlumbaan. Malang tidak berbau, ketika Amran hendak membawa bohsia yang memboncengnya itu keluar dari port, mereka telah kemalangan dan Bohsia tersebut mati ditempat kejadian.  Sejak kejadian itu Amran sering diganggu dengan hantu Maya yang meminta Amran sempurnakan mayatnya. Amran cuba mendapat bantuan kawan karibnya Kunyit untuk membantunya menjejak keluarga Maya yang sehingga kini masih menjadi misteri setelah Halimaton kekasih Amran seorang jururawat enggan membantu Amran sebab marahkan atas kecurangan Amran terhadapnya. Berbagai cara Amran lakukan untuk menyelesaikan gangguan daripada Maya itu. Dari berjumpa bomoh hinggalah ke seorang ustaz. Tanpa Amran sedari dia mula berubah menjadi seorang yang lebih baik dan mula menginsafi atas kelakuan buruknya sebelum ini.Apakah akan berlaku seterusnya?sama-samalah kita menonton filem ini.

Disebabkan masih lagi di awal semester. Ditambah pula minggu pertama kuliah, merupakan minggu yang tidak sesak. Memang tak busy mana.  Kalau pergi kelas pun, ada lecturer yang tak masuk. Kalau lecture masuk pun, bagi balik awal. Kelas 3 jam jadi setengah jam. Minggu pertama introduction je kan. So nak dijadikan cerita, hari Rabu haritu kami berjimba di Jusco Bukit Raja. Window shopping je #duit PTPTN tak masuk lagi dan menonton wayang bersama #dah lama juga aku tak tengok wayang. Cerita Hantu Bonceng ni lah kitorang tengok. Majoriti nak tengok Hantu Bonceng. Kawan aku Miedah ni pun terpaksalah tengok jugak cerita ni. 


anis , miedah , aku , zakiah
empat tiket wayang untuk empat gadis yang ponteng kelas BEL. HAHA! :D

psst : selalu kalau cerita cerita terbaru, encik chenta hati saya tolong downloadkan. hee <3
kbai!

4 comments:

Anis Adila Aris said...

ponteng BEL tu kena senyap-senyap sikit..haha

Syue said...

makkk, dia ponteng kelas hahaha :P

EH cite ni lawakkkkkkk gila kan? 2X tengok, kahkahkahkah :D

MuaZijaH said...

baby,ucuk nak mintak tolong ni.
bhahaha,xley bla a..
lawak gile citer ni,kn?

~iz~ said...

iz tengok kt astro first jer...memang kelakar citer ni..terkekeh2 gelak..:)