Wednesday, September 14, 2011

Kenangan di Teamcoat

Assalamualaikum :)

Siapa cakap kalau ambil fast track, pengalaman praktikal kau sekejap? Yela, sebab kau hanya praktikal waktu degree je. Waktu diploma, kau tak praktikal. Okay fineee. Memang aku takdapat rasa pengalaman praktikal masa diploma. Well atleast dapat juga aku pengalaman berpraktikal even hanya 3 bulan. #eleh, kurang setengah bulan je dari budak dipoma. Atleast, dapat juga aku merasa suasana kerja dengan kontraktor. Nasib baik cuti semester kali ni lama gila. Kalau tak lama macam ni, memang tak merasa la aku praktikal.

Surat tamat latihan industri

Sebenarnya sebelum raya lagi aku dah habis praktikal. But still, aku nak bercerita jugak. Kan aku cakap, once aku dah habis praktikal, aku nak update blog kaw! kaw! punya. Sementara tak banyak assignment lagi kan. Dah banyak assignment karang, confirm dah jarang update. 

Biasalah kan, sebelum meninggalkan dorang, memang bergambar sakan kitorang last day aku kat sana. Yela, lepas ni susah dah nak jumpa. Masing masing akan sibuk dengan hal masing masing. Tambahan pula, dalam ramai ramai budak praktikal tu, aku sorang je budak Quantity Surveyor #bakal Sr. Mereka pula, budak Civil Engineering #bakal Ir. 

staff Teamcoat bersama Boss besar :)
Ramai yang muda muda. Almaklumlah, fresh gaduate & for sure, akulah paling muda antara diorang. #ok muntah sekarang! HAHA! Duduk dihadapan dan memakai lain dari yang lain tulah Boss kami.

Sebahagian daripada akak akak dan abang abang UiTM. And againn, aku paling muda. HAHA!
geng "Meja Bulat" merangkap geng UNO card.
Kenapa geng "Meja Bulat" ? Biasalah budak praktikal, ape la sangat kerja kitorang kan. So, datang je office, kami akan duduk dimeja bulat sambil berborak borak dan menunggu supervisor masing masing memberikan tugas. Dan di meja bulat itu juga lah kami bermain UNO card! Sangat disiplin kan masing? masing? HAHA! :)

tender document


psst : blog diupdate menggunakan wifi "uitmsalamstudent". Untung dapat duduk dalam lagi. Takpayah sewa broadband pun tak ape. Terima kasih Kolej Mawar kerana memberikan penempatan kepada saya :D

okbai!

4 comments:

natrahmohdsaid said...

..pengalaman itu sungguh berharga.. :)

natrahmohdsaid said...

pengalaman adalah sgt berharga.. :)

sueMUNCET said...

hye..
suemuncet .buat contest lagi..
sila join kalau berminat..

http://suemuncet.blogspot.com/2011/09/contest-bergaya-dengan-baju-rayaku-dari.html

nur diana rozali said...

prktikal kat teamcoat,kwn kak shazana wahida eh..thx jd follower!!