Monday, September 5, 2011

Pekena Murtabak Singapore!

Assalamualaikum :)

Hari ini, dah start orang bekerja, balik campus semua, attend kelas #walaupun secara terpaksa sebab tak puas bercuti. Aku? masih lagi mood raya. Tetapiiiii bercampur mood semester baru. Ada seminggu je lagi ni nak menghabiskan baki baki cuti sem yang empat bulan lamanya. Woah! apesal aku tak rasa aku cuti 4 bulan? Kenapa sekejap sangat ni? Haish! #sigh

Disebabkan mood raya masih ada. Maka, mood kampung halaman juga masih ada. Raya tahun ni, aku balik Muar, Johor. #memang satu satunya kampung aku. Ayah dan mama orang Muar. Ouh, ya! aku pun orang Muar juga tahu! Dilahirkan di Muar, tetapi dibesarkan di Selayang. Macam mana tu? Kira orang Muar juga la. kan? kan? (;



Nak dijadikan cerita, sebelum balik Selayang haritu, aku pekena Murtabak Singapore kat Tanjung Agas #siapa orang Muar, dia tahu lah kat mana. Memang setiap kali balik kampung, kitorang adik beradik akan singgah kedai Murtabak ni. Ayah dan mama tak ikut, maybe sebab dorang dah selalu sangat makan murtabak singopore ni kot dulu dulu. hee. Kat KL macam susah je nak jumpa Murtabak Singapore ni. Yeke?? ke, aku sorang je yang tak jumpa. HAHA! lantak la. Janji, Murtabak Singapore yang kat Tanjung Agas, Muar ni TERBAIK! :)


dimiliki oleh orang Melayu, bukan Mamak
Murtabak Singapore BESAR dua!!!
Dua pinggan Murtabak Singapore BESAR ni, makan 5 orang pun boleh! Tapi kalau masing masing perut buaya, aku sarankan, dua pinggan BESAR ni, korang makan bertiga. Takot tak cukup plak. HAHA!

ihsan Google

Terasa macam berada di Singapore. HAHA! #okay tipuuu. Terasa macam berada di Johor #yang ni baru betul.

Memang feel habis la. Tapi aku rasa lagi feel kalau murtabak tu takde bawang. argh!! Seriously, taksuka betul aku murtabak ada bawang. Aku rasa seolah olah bawang tu adalah si pengkacau bagi aku untuk menikmati murtabak. #pergh ayat kau! Lain kali nak order takde bawang. tehee :)


psst : Selain Murtabak Singapore, mee bandung pun popular jugak kat Muar ni.
okbai!

4 comments:

Kancil 8349 said...

macam sedap je...belum pernah rasa lagi nie...

sifu im said...

murtabak raja aku penah la mkn

iMBobo said...

fuyoh murtabak die nmpk lain..nnt g johor nk try lah hehe..

FyzaLovato said...

serious weh. rasa lapar gile terliur tengok!!