Saturday, September 3, 2011

Kisah Hari Raya aku


Assalamualaikum :)

Sebelum ni aku dah tulis pasal Kemerdekaan. Sekarang aku nak tulis pasal Hari Raya pula. Baru la fair and square kan. hehe :)

Bercakap pasal Hari raya, perkara pertama bermain di fikiran, balik kampung. Memang tiap tahun, kami sekeluarga akan pulang ke kampung. Siapa yang tak balik kampung tu, banyak banyak bersabar okay. Amacam berhari raya kat KL ? Best ? Best kan ? Bukan senang tahu merasai keadaan Kuala Lumpur yang lengang. Hanya orang orang macam korang je dapat merasainya. Untunglahh! :D #sedapkan hati korang

Balik kampung! ooooo, balik kampung!!

Kami memulakan perjalanan pada pagi 29August (Isnin). Seriously, jalan tak jam pun. Lancar je. Almaklumlah, orang ramai dah pulang ke kampung seawal hari Sabtu dan Ahad lagi.


Dah nama pun Raya kan. Tak sah kalau tak tangkap gambar. So, entri ni akan sarat dengan gambar gambar raya.

ayah , mama
sepasang hitam
kakak nana , ecal , eja , abang oley
adik beradik yang penuh warna warni
Warna warni di Aidilfitri. :)
Seperti tahun tahun sebelumnya, family aku tak pernah ada warna rasmi. Tengok la tu, ada yang warna hitam, warna coklat, warna biru, warna pink. HAHA! Yang penting, sila zoom in kat tangan aku tu. Duit raya weyh! Duit raya. Disebabkan abang dan kakak aku dah kerja, aku dengan adik aku je la yang dapat duit raya. Dan kami dapat lebih. Almaklumlah, peruntukan untuk abang dan kakak pergi kat kitorang.

our beloved AYAH <3

our beloved MAMA <3

Rasanya masih belum terlambat,

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN
semoga Syawal kali ini memberi seribu makna

psst : Baru je sampai rumah ni. Barulah entri ni selamat di publish. Kalau tak, asyik kat draft je. Taksempat nak update. Terlalu busy beraya. :D
okbai!

8 comments:

iMBobo said...

rayakan sebulan, belum lambat lagi hehe selamat hari raya! :)

Anonymous said...

kat tngn masing2 ade duit raya..hahah
besar2 dpt duit raya lagi..heee

Anonymous said...

kat tngn masing2 ade duit raya..hahah
besar2 dpt duit raya lagi..heee

auny aizie said...

weii yang baju purple tu sejibik cam ko dowww . heiihihi

idahMOMOE said...

comel nya eja. kecik je. hehe
selamat hari raya! :)

Farahin Ahmad said...

selamat hari raya ! heee

FyzaLovato said...

selamat hari raya!
cantek rumah. warna warni gitewww. :)

anismelon said...

selamat hari raya..okek lg tak seragam dari xda baju..uwaaa..:D