Wednesday, October 5, 2011

Good Luck to PMR candidates!

Assalamualaikum :)

Harini merupakan hari pertama peperiksaan Penilaian Menengah Rendah 2011 (PMR) bagi pelajar Tingkatan 3. Aku pun taksure tentang jadual peperiksaan dorang. Tapi ape yang aku tahu, hari ni kertas Bahasa Melayu & Pendidikan Islam. #ehyeke


encik Google :)


Adik adik yang menduduki peperiksaan PMR sekalian,
Rasanya masih belum terlambat untuk AKAK mengucapkan "Good Luck" atau "Semoga Berjaya" untuk korang memandangkan hari ni baru hari pertama peperiksaan korang kan. So, wish you all "Best of Luck" okay? hee :)


Sekarang ni, memang segalanya mudah nak dapat. Teringat masa zaman sekolah aku dulu. Nak dapatkan soalan trial, bukan main lagi. contact dengan member dari negeri lain la, beriya minta kat cikgu la. Betul la cakap Dato SM Salim, "Dulu Lain, Sekarang Lain." Dulu bukan main susah nak dapatkan sesuatu. Tapi sekarang, bukan main senang! kan? Jadi, jangan sia siakan peluang yang dah ada depan mata ni.


Nak dijadikan cerita, haritu aku pergi Mydin [Mengapa bayar lebih? belilah dengan harga borong] #tagline, terkejut gila tengok kertas percubaan peperiksaan dijual. #untunglah budak budak zaman sekarang. 



I was like, "woah!! sekarang trial exam pun dah ada jual ea? dahsyat!"

psst : Orang cakap, result UPSR kita, result PMR kita, dan result SPM kita akan sama. Contoh, kalau masa UPSR korang dapat 4A, kemungkinan besar, result PMR & SPM korang pun sama. Aku percaya sebab ianya terjadi kat diri aku. Kalau korang takpercaya takpe. Wa, takdehal punya. HAHA :)
kbai!

4 comments:

naliaz said...

ni mesti teringat zaman pmr dulu kan he he ;p

Rapunzel Cikilolo said...

ija... yang pasal keputusan mengikut tu tak jugak...

akk upsr 3a, naek 7a, turun 6a. ni semua tahap malas ngan rajen seseorang. hehe :)

~iz~ said...

memang untung..antara nak ngan tidak jer buat..hehe

~iz~ said...

kalau rajin InsyaAllah boleh maintain keputusan..kalau nak hadap buku pn payah..alamat sedia maklum la..:)