Tuesday, November 8, 2011

Separuh daripada Semester 3 Selesai

Assalamualaikum :)

Alhamdulillah. Pejam celik, pejam celik. Aku dah pun melalui separuh kehidupan sebagai pelajar semester 3 . *baru separuh dah kecoh* HAHA! Lantak lah kan, blog aku suka hati aku lah. #marah . kiki :)

Sebelum cuti, aku ingat semua IPTA cuti seminggu. Boleh tak aku berfikiran macam tu? Adoi! Baru lah ingat nak dating dengan boyfriend aku tu sepanjang cuti. Sekali, dorang cuti sampai hari Isnin je. Taktahu la macam mana aku boleh tefikir macam tu. Aigo! Eja, Eja ! Fikir nak dating je kerja kau kan! HAHA!

takdapat dating sangat, letak gambar dating yang lepas lepas #punboleh

Sepanjang fasa pertama semester 3 ni, *sebelum cuti mid semester ni la* memang agak sukar lah bagi aku. Boleh pula time time orang sibuk nak balik raya, kitorang terpaksa ketepikan dahulu mood nak balik raya sebab assignment IT *kena buat web page* tak siap lagi. Actually dah siap, tapi hyperlink tak berfungsi pula. Kena buat lagi dan lagi sampai hyperlink tu berfungsi. Haish! Letih dia memang tak hengat. Rasa nak hempas je laptop ni. Rasa nak mengeluarkan kata kata kesat je dari mulut ni. Tapi apakan daya, aku tak sampai hati nak hempas laptop dan mulut pula hanya mampu mengeluarkan ayat "DAMN" dan "BODOH" sahaja ! okbai! #geramsangat. Tak tidur dibuatnya malam tu mencari conclusion kepada masalah hyperlink tu. Hurmm. Sabar je la. Minggu nak balik tu jugak la minggu paling tough kitorang rasa. Sebab minggu tu lah nak submit assignment economic, minggu tu lah ada test itu dan ini & minggu tu juga la nak hantar assignmet IT.

Walaupun minggu tu memang minggu pasai #kelamkabut , tapi semuanya berjalan lancar sahaja. Biasalah tu kan, kehidupan sebagai seorang pelajar. Memang takkan lari dari assignment, test and all that. Nak taknak, kena terima seadanya. Nak taknak kena siapkan juga assignment. Apa yang penting?
K E R J A S A M A ! #pengaruh wonderpets. 
Nasib baik group buat assignment sama-sama semuanya ringan tulang dan rajin rajin belaka. Kalau korang nak tahu, kitorang dah jadi group buat assignment sama-sama since diploma lagi. Sampai sekarang kitorang still satu kelas dan masih satu kumpulan kalau diberikan tugas berkumpulan. :) Kalau korang nak tahu lagi, kitorang memang suka buat kerja last minute. HAHA! Jangan tiru aksi ini ! Tapi aku rasa korang pun ramai je yang buat kerja last minute. Ye dak? eleleh! kan? kan? Mengaku je lah! :p



group buat assignment sama sama saya!
*nama group takboleh blah*

psst : kerja kalau dibuat bersama sama akan menjadi mudah. TEAMWORK tu penting ! Okay ? Jangan jadi sleeping partner pulak, kesian kawan kawan korang yang lain.
okbai!

8 comments:

idahMOMOE said...

semoga tabah menghadapi sem 3. hehe :P

Anis Adila Aris said...

last minute+ kerja terbaik..haha

aku tengok ko punye "thanks" kat bawah entry ni teringat webpage...awat tak letak kat webpage kite ye..haha

Yasmin ♥ said...

sweet gile ! :D

teeha said...

all the best :)

Thania said...

yeah2...cuti sem..seronok... hehe...

Thania said...

muka korunk sama laa.. hmpir sama.. mula2 tak perasan pada malam tuh, im bgtau.. cer tengok muka dorang betul2.. ad rupakan?/ pandang lah.. r ah.. hehe.. dekat jodoh..

Syue said...

akak buat web page guna software ape? dreamweaver ke?

untungggg, group kite semua pemalassss hekhekkk..

nabila faryzza said...

syue : kte pakai software mmg sedia ada kt laptop. microsoft office publisher