Thursday, December 29, 2011

[DOWNLOAD] Ombak Rindu

Assalamualaikum :)

Kutipan Filem Ombak Rindu dikatakan akan dapat menyaingi kutipan Filem KL Gangster. Wow! Dahsyat ! Filem tersebut, kini telahpun berjaya mengutip RM10 juta. Dan ada khabar angin mengatakan filem Ombak Rindu, kemungkinan besar dapat mengalahkan KL Gangster yang berjaya mengutip RM11.74 juta. Tapi dengar cerita pula, KL Gangster masih lagi berada ranking paling atas.

MALIK : Kau ingat, kau boleh lawan aku ke HARIS ?

Aku sebenarnya bukanlah pembaca novel tegar. Tapi aku ada lah jugak baca novel sebuah dua. *betul ke peribahasa aku pakai ni? Sebuah ke senaskah?* #confuse.  Disebabkan orang ramai sibuk dengan Filem Ombak Rindu, aku pun tergerak untuk menonton filem tersebut bersama chenta hati aku tu. Aku tak baca pun novel Ombak Rindu ni. Mungkin disebabkan itu, aku rasa filem ni biasa biasa sahaja. Lagenda Budak Setan lagi best kot. Lagenda Budak Setan pun aku tak baca novel dia jugak. Orang cakap, kalau kau menangis tengok Lagenda Budak Setan, mesti kau akan menangis jugak tengok Ombak Rindu. Ya! memang aku menangis tengok Lagenda Budak Setan. Tapi tengok Ombak Rindu, aku tak menangis pun. Kenapa? Kenapa? HAHA!

Sedih tu memang sedih, tapi belum sempat panggung tu nak banjir dengan air mata aku, scene lawak dah keringkan air mata aku. Kalau aku baca novel Ombak Rindu, mesti aku dapat menghayati filem ni kot. #rasanya. Kekuatan filem ini juga adalah sebab soundtrack dia.  Best bro ! Aku suka soundtrack filem ni, Ombak Rindu nyanyian Hafiz & Adira.  Overall, aku bagi 3.5/5. 


Atas permintaan kakak aku, aku pun tengah download Ombak Rindu ni. tehee. :) *tadi kata biasa biasa je* Err.. Err.. HAHA !

psst : Tak sabar nak tengok KL Gangster 2 :)
okbai!

4 comments:

Thania Ismail said...

hehe.. nak download movie dia..
p tka jumpa lagi link tuh.. walaupun daa tgk kat wayang..
p nak tgk lagi..
tuh movie dia ker??

nabila faryzza said...

erm, tu la. kte pun br terjumpa link tu. tengah download ni, tak habis lagi. betul lah kot. hehe :)

ehana said...

ija..downloadkan..nati nak..haha

ehana said...

ija downloadkan..nati nak jgak oke...