Wednesday, January 9, 2013

Trick Art Museum , Shah Alam

Assalamualaikum :)

Hai kawan kawan ! Korang pernah pergi Trick Art Museum , Shah Alam ? Trick Art Museum merupakan sebuah galeri seni di mana lukisan pada dinding dan lantai ditangkap dalam tiga dimensi (3D). Gambar nampak real, tapi sebenarnya dia main trick kat situ. Dan kalau korang nak tahu, Trick Art Museum ni telah pun tercatat dalam Malaysia Book of Records kerana ianya Muzium Seni Helah pertama di negara ini.

tadaa !! #teaser


Dan lagi satu, kalau korang nak tahu jugak, aku baru berkesempatan nak pergi. HAHAHA! Serious aku cakap, tak tipu ! Even rumah sewa dekat je dengan i-City , *boleh dikatakan berdepan* ini baru pertama kali menjejakkan kaki ke Trick Art Museum tu. Apatah lagi Taman Tema Air yang baru tu. Almaklumlah, sibuk study. Acecehh! #poyo .Disebabkan exam aku kali ni agak heaven (ada gap sebelum setiap paper) , So takdelah kepala aku ni macam nak pecah study. Study pula jenis last minute . Bosan duduk rumah , encik buah hati ajak keluar , dalam erti kata lain dating. *curi waktu study week untuk berjimba seketika* HAHA! So, sebagai orang yang duduk Shah Alam , aku kena la memperkenalkan tempat tempat yang best lagi menarik kat Shah Alam. kan? kan? *menarik apa, one of the kind tahu kat Malaysia* So, aku ajak dia pergi Trick Art Museum. hee :)

Lets check it out gambar gambar kitorang snap kat sana !













Ouh, ya . Bayaran masuk untuk ke Trick Art Museum ni RM5. Aku rasa berpatutan la harga RM5 tu . Sebab , art art kat dalam Gallery ni serious DAEBAK ! 

p/s : Tempat menarik apa lagi kat Shah Alam ni yang aku belum terokai ek ? hurmm *garudagu :D
okbai!

4 comments:

Anonymous said...

uuu dah kembali ke blog..
selamat kembali en.anonymous ucapkan

Rapunzeel Cikilolo said...

oouh. murah je. menarik pun menarik gak kan...

idahMOMOE said...

Waahh menarik! nak kena pegi nih. Haih hehe

Thania Ismail said...

wauu bestyaa...nk g jugakk laa