Monday, November 8, 2010

pertempuran di dewan peperiksaan

assalamualaikum :)


fyi, skang ni memang tengah exam fever lah kan. yela, dah akhirakhir tahun macam ni, setiap student akak diuji dengan exam lah. kan? kan? same goes to me, saya juga melaluinya sepertimana student lain.


bawah ni jadual exam aku.
BEL311 english for academic purposes     (X)
CTU261 islam and environmental management   (X)
QSD231 measurement of construction works III   (X)
QSD232 construction technology III   (X)
QSD234 building services II     (   )
QSD236 construction economics I   (   )
yang dah pangkah tuu, aku dah melaluinya. alhamdulillah, setiap paper yang dah aku tempuhi, aku dapat jawab dengan tenang dan mudah :)



  •  bel311 (27oct) -  agak susah laa. well korang mesti ingat, alaa, ape ada hal. jawab jela. essay je pun. okayh fineee +__+ memang la senang kan nak buat essay. but da problem is "organ donation" tuu, aku tak tahu yang mana satu isi dye. && bukan aku sorang je yang rasa macam tuu, ramai jugak la yang takjumpa mana isi. so, dengan ringan tangan, aku jawab jela ikot suka aku. yela, xkan taknak jawab kan. harapharap la aku jawab mengikut kehendak soalan.
  • ctu261 (30oct) - ctu ni merupakan subjek agama la bagi kalangan student uitm. taktahu la kenapa ctu kan. but, unik. korang ada? takde kannn? hehe :) ctu also was fine. jawab 4 soalan out of 6. yeke? erm.. yela kot. aku pun dah lupa. alhamdulillah, boleh la jawab. just ada la sikitsikit tu yang tak dapat nak huraikan panjang lebar. tapi, isi ada oke. janji ada la kan. ahkz! :))
  • qsd231 (31oct) - next! paper measurement 1. okayh, subjek ni, core subjek kitorang. 4jam kredit tuu. memang tiap sem kena ngadap. ramai yang anggap paper qsd231 ni, killer subjek. tapi, bagi aku tak la sangat. ada lagi yang KILLER. memang boleh menagis la orang ckp. gap sehari je dari paper ctu tuu. memang aku study lajulaju la kan. besengkang mata. paper measurement kuar work below. boleh la aku jawab. sebab memang dah study assignment work below pun.
  • qsd232 (3nov) - lepas beberapa hari dapat rehatkan pale otak nii, otak aku pun dah ready nak terima subjek constech pulakk. baca punya baca, hafal punya hafal (sketches yang memang melambak gilaa),otak aku dah boleh serap semua yang aku baca. bagus betul otak aku tyme tuu. masa exam, timetime belek soalan tuu, senyum jee. okayh! aku rasa aku boleh jawab semua. insyaAllah.
  • qsd 231 (6nov) - korang mesti pelik kan. berapa banyak paper measurement daa budak ni amik. ok. actually, kitorang ada dua paper measurement. DUA oke. DUA taw. gila tak gilaa. jawab paper ni la senyuman kepuasan terukir dibibir ku ini. soalan sama cam assignment yang kitorang buat. just ada la lain sikit. so, buat pun, cm gamble je la en. laju je. dah hafal. HAHA! kelas lain ramai yang terkejut tibatiba keluar scale 1:30. ha, amik kau! scale ruler toblerone tu mana ada scale 1:30. taktahu la mcm mana dorang jawab en. sabar jela korang yea.
even dua paper ni aku tak jawab lagi,  aku nak cter jugakk. hee :)
  • qsd234 (9nov) - ingat tak yang aku cakap ada paper yang lagi killer dari paper measurement tadi. paper ni la nii. buliding service. memang susah woo!! susah sangat. tersangat susah lah. (bagi aku lahh) haish! padahal 2 jam kredit je. tapi, susah dye, mengalahkan yang 4 jam kredit. ape yang aku perlu buat sekarang, macam biasa la kan. practise sketch banyakbanyak. sketch escalator, sketch telephone, sketch itu la, sketch ini la. practise make perfect. insyaAllah, aku boleh jawab punyaa. huhu. cuak gilaa.
  • qsd 236 14nov) - akhirnyaaaa, pertempuran bakal tamat tepat jam 12pm hari ahad nanti. fuhh! dah dapat rasa kelegaan disituu. dah boleh bayangkan, mesti ramai budak keluar awal. taksabar nak balik awal weyh! gap nak ke paper ni, lama la jugak. 5 hari kott. aku harap, aku dapat pulun habis. gunakan masa sebaik mungkin. 
pejam celik, pejam celik, tinggal dua paper je lagi. wish me luck ok. :)

2 comments:

rainbowskittle said...

good luck exam dear ! eh ke da habis hehe
btw, frh folo blog ni :)

nabila faryzza said...

tenkiuu farah. :)
dah habis exam dah? wah!! sakan la dye cuti. hehe.
&& thanx follo blog ini. makacehh! +_+