Thursday, May 19, 2011

Taman Tema Genting Highland

Assalamualaikum :)

tengok gambar atas ni, mesti korang dah boleh agak!

Before ni, aku pernah cerita yang aku pergi broga hills. and now, its another trip. we are heading to genting highland pula. and againn, bersama encik chenta hati dan rakan rakannya. *aku ni dah macam classmate dorang pula rasa.* HAHA! :D


kalau nak bercerita, esok pun belum tentu habis. dua page pun belum tentu muat ni. *macam banyak sangat je kau nak cerita eja oiii* Memang banyak pun okay! Kalau taknak baca, sila nikmati gambar yang sangat cool dibawah ini.  :D

okay, perjalanan dimulakan seawal 8 pagi dimana si chenta hati mengambil saya di selayang dan menuju ke  tol Gombak. [15 minit sampai] Then, tunggu budak budak lain. Dalam pukul 9 macam tu, kitorang pun gerak laa. Around 9.45 sampai. tapi! tapi! tak sampai atas pun, sampai cable car je. hee :)

CABLE CAR (PERJALANAN DUA HALA) : RM10 
*anda diminta untuk menjaga tiket elok elok.
jangan nak happy sangat kat atas tu, karang tercicir, dah jadi RM15 tiket cable car korang tu* HAHA! 
OUTDOOR THEME PARK : RM46
MAKAN : RM20++


yeah! the blue clues. HAHA!

sampai sampai je, beli tiket semua, first game kitorang main is spinning. yelah kot nama permainan ni spinning. alaa, buaian tu. it is located betul betul depan entrance. okayyy, memang aku tak naik lah kan. sebab aku dah rasa kepeningan naik benda alah ni masa pergi genting sem lepas dengan PERUBAHAN (Persatuan Ukur Bahan). 

yang tak main tu, kitorang masuk kedai coklat je sementara tunggu dorang main spinning yang pening tu.



Seriously, time kitorang pergi, memang ramai gilaa. *memang lah kan, dah nama pun weekend*. Tu satu! Pulak tu, cuaca macam tak berapa nak okay sangat. Mula mula tu okay je panas. But then, hujan tiba tiba. Punyalah dah beratur nak main space shot, hujan. Dah nak sampai giliran dah pun. Terpaksa lah berlari lari mencari tempat berteduh. Sampai ada yang terjatuh jatuh. Ada lah dalam 3 kali beratur. Gigih taww! Nak naik space shot aka solero shot punya pasal. Conclusionnya, cuaca haritu, panas - hujan - panas. Pastu cuaca dah okay dah! nasib baik. Kitorang pun ape lagi. sambung main permainan lain :)

Benda paling takbest issssss....
beratur

beratur

dan beratur lagi. letih beratur je okay! =_=

at last, naik jugak!


 Bukan main seronok lagi. Lepas tu, masing masing penat. masing masing dah lemau. dan masing masing suggest nak rehatkan kaki, kitorang naik monorail TERLAMBAT di Malaysia. [menikmati keindahan Genting lah konon kan] Lenguh gilaa kaki aku weyh! Jalan pun, macam nak suruh orang dokong je. Macam nak pinjam kaki orng lain je. HAHA!

pantang nampak tempat duduk, mesti nak duduk kejap sebab kaki terlampau lenguh

Finally, its time to say goodbye to everyone.
 Dah sampai bawah, kitorang stop kejap kat perhentian Gombak. Minumminum, lepaklepak jap. Then, salam salam dan masingmasing menuju ke destinasi masingmasing. Yang Seremban ke arah Seremban. Yang, Ampang ke arah Ampang. & yang Selayang ke arah Selayang. 

Okay, nice to meet you all. See on next trip. HAHA! Ada lagi ke?

psst : update blog tergendala sebab tunggu "our photographer" upload gambar. lama gila okayy! btw, qamsamidaaaa for the picture! :)
okbai! 

7 comments:

sharifahzakiah said...

wahhhh bestnyee dpt pegi genting hilend dgn yg trsyggg :)) awesome lahh :)) kite xpnh g lg tmpt ni. kte gayattt. hahaha

nabila faryzza said...

sharifahzakiah,
laa, gayat pulak? :D
once awak dah ada kt sana. mesti awak akan main jugak. sebab rugi ouh bayar mahal mahal, tak main. ahkz!

NUR ASFARENA KAIRUDIN said...

wargh2x.. seronoknya... bila erin boleh g genting plak nie dengan mu hubby ;)

Anonymous said...

best eh pegi sana???akhz!!
xajak en anon pun??ok fine!!huhu

nabila faryzza said...

NUR ASFARENA KAIRUDIN,
pergi la. best! seronok! hehe :)

nabila faryzza said...

Anonymous,
laa, kau sape aku nak ajak kau? ahkz! bluwek! HAHA :D

NUR ASFARENA KAIRUDIN said...

nabila: erin gayat. so takut dengan benda2 tinggi nie. hehhehe ;)