Friday, June 17, 2011

kisah charger mata dua

Assalamulaikum :)

Haish! rasa macam dah bersawang gila blog aku nii. Argh!! ape dah jadi ni. Kenapa semenjak dua menjak ni aku rasa macam dah tiada mood nak berblogging. Rasa macam malas gila nak update blog? Sebab tiada masa kah? Atau aku terlalu penat bekerja? Atau aku ketandusan idea? Erm, ntah la. Aku sendiri tak pasti.

muka kebingungan mencari jawapan yang tak pasti :/

Okay, abaikan monolog dalaman aku sebentar tadi. Berbalik kepada topik "charger mata dua". Korang pernah dengar charger mata dua tak? Kebiasaannya, kitorang kalau dekat rumah, memang akan selalu sebut charger mata kecil & charger mata besar instead of charger NOKIA. Saje nak kelainan dari segi sebutan. Charger mata besar tu, memang sangat sinonim dengan NOKIA lama. Charger mata kecil pula, sinonim dengan jenama handphone NOKIA yang terbaru. :)

charger mata kecik!

Tapi semalam, tibatiba mama tanya aku,
mama : eja, charger mata dua mana? 
aku : ha? charger mata dua? ada pulak? *buat muka paling pelik pernah aku buat*
mama : alaa, semalam mama letak kat sini. Harini dah takde. siapa amik?
aku : charger ape ma? eja takde amik punn.

lepas mama mencari dan terus mencari charger mata dua tu, barulah aku tahu
...
..
.
ouh, charger SONY ERICSSON ke. HAHA! kelakar gila. :D

Yelah, kan ada dua mata tuu. Nak kasi selaras semua nama charger, sampai istilah charger mata dua pun keluar. takpernah pernah aku dengar sebelum ni.
okbai! 

7 comments:

Anonymous said...

adoi itu pun tak taw ke??
en anon pun taw aw ape tu charge mata dua..hee

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

hahaha..kelakar, mak kau heboh mencarik, kau boleh buat muka pelik, eh, keja mane?

Bro ahmad said...

nak tag
nabilafaryzza

http://www.trioseposen.com/2011/06/sergeant-keroro-cari-krew-baru.html

auny aizie said...

kahkahkahh .

hey, kirim salam mama eh

nabila faryzza said...

Anonymous,
eleh! padahal taktahu. kan?kan? :)

nabila faryzza said...

Fee Hafeezah ketuk keyboard ,
haha! yela weyh. takpernah dengar kot charger mata dua. HAHA :D

nabila faryzza said...

auny aizie,
kirim salam mama. baiklah . kirim salam mama awak jugak. ahkz! :D