Thursday, June 9, 2011

kucing pun nak takot ke?

Assalamualaikum :)


sumber : encik google

Alolorh, omeynya! omeynya! *terpaksa guna ayat bajet comel sebab nak menggambarkan betapa COMELNYA kucing* HAHA!

Mungkin ada segelintir di luar sana, *bukan mungkin, memang ada pun* bila pandang je kucing akan buat muka annoying. Walau secomel mana pun kucing tu. Selalunya orang akan excited tahap dewa kalau jumpa benda comel. Ini tak, buat muka annoying! Taknak percaya? taknak percaya sudah. Kalau korang nak tahu, tak semua orang gemar akan kucing & kalau korang nak tahu, ada orang yang takot kucing. Nak gelak? Okay, silakan gelak! thankyou! okdah! jangan nak gelak sangat lah. :P

 tade maknanya nak bermanja manja dengan kucing macam ni

soalan yang sering diajukan,
"kucing pun nak takot ke? *disertakan dengan gelak sinis diakhir soalan*"

Antara alasan yang diberi oleh mereka yang tak berapa nak ngam dengan kucing [ayat cover, padahal takot, cakap lah takot]
  • Takot kena cakar. Memang tak pernah kena cakar pun. Tapi probability akan kena cakar tu tinggi. Taknak! Takot! HAHA! :)
  •  Kalau makan kat kedai makan, MESTI, HARUS dan PASTI akan ada kucing yang merayau rayau di kawasan kedai tu. Pastu, kau nak tenung tenung pulak! Nak minta makanan leteww! Kalau bagi karang, kau datang balik.
  • Geli dengan kucing. Kalau setakat usap usap badan kucing tu, berani lah sikit. Kalau suruh angkat, memang akan melambung kucing tu kena campak. Sebab? Bahagian bawah badan kucing terlalu lembik. eeuuu! HAHA!
  • Kucing suka membuang merata rata tak kira tempat. Mesti sakit hati kan siapa yang bela kucing, then kucing tu membuang ikut suka. Nak membersihkan najis kucing tu, lagi satu hal! grrr!
Aku pun! Aku tak akan excited bila nampak kucing. HAHA! Sebab aku pun takot kucing! Kat rumah aku, memang tak lah nak bela bela kucing ni. Tapi, dalam dalam takot, takde lah sampai aku pijak dan tendang tendang kucing tu. Tak! Tak! Kejam sangat tu. Aku masih lagi manusia yang punya prihatin terhadap haiwan peliharaan okay! :)
okbai!

7 comments:

nurAMALLINA said...

Tapi sy suka kucingg! Grrr

Munna said...

hui i lov kucing soo much tp bkl suami mmg xleh dkt ngan kucing langsung...nasib la pas kwin dilarang bela kucing aiyoyo

Anonymous said...

hahahahaha..ape la syg nie..smpai dah masuk kat blog pasal kucing??
en anon suka la kucing comel aww..

nabila faryzza said...

nurAMALLINA,
hehe. saya takot kucing! ahkz okbai! :)

nabila faryzza said...

Munna,
bakal suami awk macam kte laa. hehe :)

nabila faryzza said...

Anonymous,
comel memang lah comel. tapi saya tetap takot kucing :P

sueMUNCET said...

hahha! comel je takut kucing kan..ngeee..