Sunday, January 29, 2012

Keputusan Anugerah Juara Lagu 26

Assalamualaikum :)


Anugerah Juara Lagu ke 26 kali ini memperlihatkan bakat bakat muda juga turut tersenarai. Kalau kita tengok finalis finalis Anugerah Juara Lagu, semuanya hebat hebat belaka. Sampai aku takboleh nak buat andaian siapa yang bakal meraih Anugerah Juara Lagu tersebut. Tapi aku suka Hafiz dengan persembahan Awan Nano. Simple je pakai baju tshirt. #watlekwatpeace . Ayah dia siap datang lagi *ayah dalam video klip dia la*, Herman Tino. Aww, touching ouh.

Juara Lagu
Awan Nano
Penyanyi - Hafiz
Lagu - M.Nasir
Lirik - Budi Hekayat

Naib Juara Lagu
Beribu Sesalan
Penyanyi - Tiga Suara (Ning Baizura/Jaclyn Victor/Shila Amzah)
Lagu - Kevin Chin
Lirik - Tinta

Tempat Ketiga Juara Lagu
Karma
Penyanyi - Faizal Tahir
Lagu - Audi Mok/Faizal Tahir
Lirik - Audi Mok/Faizal Tahir

Persembahan Terbaik
Remy Ishak muncul ketika persembahan Alyah

Vokal Terbaik
Memang mantap vokal Hafiz ni.


Antara lagu yang dipertandingkan pada malam ini,
Sungai Lui nyanyian Aizat - (Aizat/Anas, Aizat/Anas)
Awan Nano nyanyian Hafiz - (M.Nasir/Budi Hekayat)
Kisah Hati  nyanyian  Alyah - (Manusia Putih/Manusia Putih)
Beribu Sesalan nyanyian Ning Baizura/Jaclyn Victor/Shila Amzah - (Kevin Chin/Tinta)
Kalau Berpacaran 
nyanyian  Shohaimi Mior Hassan/Ana Raffali/Altimet - (Shohaimi Mior Hassan/ Ana Raffali / Altimet)
Wanita Seluruh Dunia nyanyian Projek Pistol -  (Boy Clifford/Boy Clifford)
Karma 
nyanyian Faizal Tahir - (Audi Mok/Faizal Tahir/Audi Mok/Faizal Tahir)
Kekanda Adinda nyanyian Atilia & Monoloque - (Monoloque/Monoloque)
Gadis Semasa nyanyian Yuna - (Yuna/Yuna)
Penakut nyanyian Yuna - (Yuna/Yuna)
Sedetik Lebih nyanyian Jaclyn Victor - (Edry Abd Halim/Edry Abd Halim)
Cinta Muka Buku nyanyian Najwa Latif - (Najwa Latif/Ika Latif)


psst : Okay, nak iron baju sekarang. Esok dah start praktikal :)
okbai!

9 comments:

ehana said...

klass kau jah~~laju updet..hihi
hafiz terbaek~~~

nabila faryzza said...

ehana ,
update lajulaju. HAHA :D

Si BuDaK KaChAk said...

wahhh....cite ni di update dlu...

baju tu lmbat lak nak updatenye...hehehe

Karukord Jagau's said...

beeess... :)

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Anis Adila Aris said...

ingatkan 3 suara menang, last2 hafiz..ok la, simple tp best

ayanuts said...

sgt berpuas hati dgn kptsn thn ni

cik azeya said...

tak tengok juara lagu. :p