Saturday, February 18, 2012

Jom Support Earth Hour

Assalamualaikum :)


Seperti yang kita ketahui, Earth Hour akan diadakan setiap tahun dan kebiasaannya, berlaku pada penghujung Sabtu pada bulan Mac. Maknanya, tahun ini, Earth Hour jatuh pada Hari Sabtu, 31 Mac 2012. So, please take note ! hehe :)

Earth Hour ini dianjurkan oleh WWF. *bukan WWF wrestling tu tahu* tapi, World Wildlife Fund. Ianya bertujuan untuk menyelamatkan bumi kita. Korang pun tahu kan, penggunaan elektrik dunia sangat tinggi. Sekiranya penggunaan elektrik dikurangkan, walaupun sejam, sedikit sebanyak dapat membantu menyelamatkan bumi kita.


Bukannya susah pun, Korang hanya perlu tutup lampu yang tidak penting *kalau boleh, tutup semua lampu* selama sejam #enampuluhminit dari pukul 8.30 malam hingga 9.30 malam. Ala, sejam je kot. Tak mati pun. kihkih.

psst : iCity akan ditutup sementara waktu selama sejam pada 31 Mac. #sukasuki HAHA :D
okbai!

3 comments:

Karukord Jagau's said...

oh lambat lagi....mau sempat lupa...hehehee

Anis Adila Aris said...

jom duduk dalam gelap..haha

Healthy Life with Herbalife said...

semoga takde yang ambil kesempatan di kala semua lampu dipadamkan :)