Wednesday, April 11, 2012

Berkaca Mata? Takde Style la !

Assalamualaikum :)

Ingat tak lagi kisah aku hampir ditahan polis kerana tidak memakai cermin mata ketika memandu? Okay, semenjak dari kejadian itu, kalau drive waktu malam aku pasti akan memakai cermin mata. Taknak la pisang berbuah dua kali kan. err.. maksud aku, taknak la kejadian tu berlaku lagi. hee :)

Ye, memang aku degil ! Aku hanya akan memakai cermin mata ketika lecture dalam kelas sahaja. Habis kelas, aku simpan la balik cermin mata aku tu. Kalau setakat keluar nak pergi makan ke, memang aku tak pakai. Disebabkan permandangan aku pun tak berapa nak clear, aku jalan agak menonong sikit lah. Tak tengok orang sangat. Kalau kawan aku suruh usha mamat hensem pun, memang taklah aku nak nampak. HAHA! *aku bagi contoh tak boleh blah*. Serious aku tak akan nampak orang yang berdiri jaraknya sejauh 100 m.*100 m jauh mana ek?* So, kalau jumpa aku tu, jangan la tegur aku mahupun melambai lambaikan tangan memanggil aku dari jarak yang jauh. Sorry sangat sangat. Bukan aku sombong, tapi aku takboleh nak nampak korang. #sedih


Budak yang sedar dirinya rabun tapi taksuka nak pakai cermin mata.

Kalau waktu lecture dalam kelas, memang benda paling penting adalah CERMIN MATA! Kalau tak bawa tu, rasa macam Gelapnya Dunia ! Aku ni bukanlah full time pemakai cermin mata, pakai bila perlu sahaja. Kat rumah aku pakai bila hendak tengok TV. Hari Ahad haritu, aku terlupa bawa cermin mata aku balik Shah Alam.  Aigo! Dalam kelas, memang aku taknampak la apa yang lecturer tulis kat papan putih kat depan tu. Lagi lagi kalau lecturer pakai marker kaler MERAH. Amik kau ! Memang menyala warna dia. Memang berusaha keras aku kecilkan mata untuk melihat tulisan tersebut *orang rabun, kalau nak tengok something, diorang akan kecilkan mata. Konon zoom pada objek tersebut la* Kesian siapa yang duduk sebelah aku. Aku terpaksa kacau korang belajar tanya itu dan tanya ini. hee :)

Gambar diambil ketika majlis konvokesyen kakak aku di PUO.
Kalau korang perasan, tangan kiri aku, pegang cermin mata. Pakai bila perlu sahaja. Nak snap pic tak perlu okay! HAHA!
Thanks to MAMA & KAKNANA kerana bersusah payah datang Shah Alam semalam semata mata hantar cermin mata eja . <3 <3 <3


psst : Aku sedang cuba membaiki mata dengan memandang benda benda hijau. Pakai contact lense? Ouh, tidak !
okbai!

9 comments:

deno said...

hihi... sama la mcm deno.. kalau takde cermin mata, memang tak boleh belajar dalam kelas.. tak nampak apa2, blur.. deno memang rabun teruk mata, darjah 5 dah pakai cermin mata nie..

24hours dgn cermin mata, tak pakai pun time mandi, semayang dan tidur..
deno tak suke pakai lense.. :p

Tentang Kita said...

better pakai lens la dik...macam akak nie dr form 4 pakai cermin mata...melekat jer...masa tido, mandi n solat jer cabut cermin mata...klu time2 line gelap dunia dik ooii....

mmg de org kata pkai spek nie muka kita nmpk cam tua...tp akak tgk muka akak nie xde la tua mana pun...hehehehe...de yg kata mcm budak hbs sekolah jer

cik najihah said...

yg psecky pun bole bergaye jugak la :)
lagi cantik hihi

unieMARKS said...

Hehehe, Aku rabun jugak. Tapi aku tak selesa berkaca mata. dan pakai contact lens. :)

nabila faryzza said...

deno,
sama la kte. takot nak pakai lense. org ckp, effect dia bahaya sikit.

nabila faryzza said...

Tentang Kita ,
tapi tak selesa lah kak pakai cermin mata. hehe. tp skang rabun makin teruk, so agak kerap jugak la pakai cermin mata. ;)

ehana said...

pakai lerrr..nty lagi trok....comel ape..mcam cikgu~~~ok boleh pgil cikgu eja!

Syue said...

comel apa pakai spek =D
Kite yang tak rabun ni nak je pakai spek.hehe. sebab nampak comel

sueMUNCET said...

sama! tak suka pakai cermin mata..